• 1401/09/05 - 20:57
  • تعداد بازدید: 209
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
همزمان با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی

نقد و بررسی کتاب «شیر نشو» با حضور مجید قیصری انجام شد

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری خراسان رضوی با همکاری مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری استان جلسه نقد و بررسی رمان «شیر نشو» را با حضور نویسنده کتاب مجید قیصری برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی سمیه سلامی‌راد با اعلام این خبر گفت: این نشست که در حوزه هنری خراسان رضوی و عصر سه شنبه اول آذر ماه برگزار شد با حضور کارشناسان ادبی و اعضای انجمن و نویسندگان و منتقدان ادبی استان همراه بود.

سلامی‌راد ادامه داد: رمان «شیر نشو» با محوریت تعزیه و نشان دادن فرهنگ و آداب و رسوم در قالب رمانی خوش خوان است که مورد استقبال منتقدان قرار گرفت. علی براتی گجوان، حسین عباس‌زاده و سید علیرضا مهرداد، دکتر ترکمن‌نیا و عزت صدیقی لویه از جمله منتقدین در نشست بودند.

عزت صدیقی لویه کارشناس ادبی مکاتبه‌ای استان ضمن بیان خلاصه کتاب گفت: با توجه به قهرمان رمان که نوجوان است این اثر می‌تواند مورد اقبال مخاطب نوجوان هم قرار بگیرد. کما اینکه مقابله قهرمان نوجوان داستان با ترس‌های درونش، با همسالان و با عشق تازه و خانواده که همه دلواپسی‌های یک شخصیت نوجوان است دغدغه‌های نوجوان امروز نیز هست. مهم‌ترین نکته خودباوری و شناخت هویت این شخصیت است که در مراسم تعزیه کلید می‌خورد.

حسین عباس‌زاده مسئول دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه نیز از نمادها و نشان‌های این رمان سخن گفت. اسم شخصیت که جمشید است و ارتباط این اسم با خورشیدی و لباس شیر تعزیه و همچنین دیگر نمادها همچون دماوند و فریدون و ضحاک و ارتباط آن با جنگ تحمیلی، نشانه‌ها و نمادهایی است که داستان را به داستانی لایه‌دار و نمادین تبدیل کرده است و خواننده را با چندباره خواندن به دریافت‌های جدید می‌رساند.

در پایان مجید قیصری تأکید کرد که هویت، چیزی جدا نشده از هر فرد است و باید در اثر دیده شود. شاهنامه و داستان‌های آن، عاشورا و هنر تعزیه و یا جنگ همه بخشی از هویت ماست که چیزی جدا و منفک از هم نیستند.

قیصری گفت: در این رمان مقصود حادثه‌پردازی نبوده است که البته بی‌توجه به آن هم نبوده‌ام؛ اما هدف حفظ یک سنت یا آئین بوده و حتی گوشه چشمی به آیندگان تا تعزیه و اتفاقات و جایگاه آن را بشناسند. در واقع این رمان یک جور ادای دین من است به سنت تعزیه.

سلامی‌راد اضافه کرد: پرسش و پاسخ با نویسنده، جشن امضای کتاب و عکس یادگاری بخش پایانی برنامه بود.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت