به همت آفرینشهای ادبی استان؛
صد و چهل و هشتمین انجمن ادبی آفتاب برگزار شد
صد و چهل و هشتمین انجمن ادبی آفتاب کانون خراسان رضوی با شعر و خوانش آثار اعضا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، صد و چهل و هشتمین انجمن شاعران نوجوان آفتاب، روز پنجشنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۱ با حضور «عاطفه رنگآمیز طوسی» به عنوان کارشناس میهمان و ۹ نفر از اعضای نوجوان در مرکز تخصصی ادبی برگزار شد.
سمیه سلامیراد کارشناس ادبی استان در توضیح این خبر گفت: انجمن شاعران نوجوان آفتاب با محوریت خوانش و نقد اشعار اعضا، با حضور کارشناس میهمان انجمن «عاطفه رنگآمیز طوسی» شاعر، منتقد و صاحب کتاب «از روزهای نیستی و باران» برگزار شد.
سلامیراد افزود: در این نشست که دو ساعت به طول انجامید، شعر شهرزاد لعل بذری و ساره افتخاریان مورد نقد و بررسی کارشناس میهمان و اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت.
عاطفه رنگآمیز طوسی درباره نقش کلمات در شعر صحبت کرد. رنگآمیز گفت وقتی شاعر به توسع اندیشه رسیده باشد حتی اگر شعر شخصی هم سروده باشد آن شعر گسترش پیدا میکند و محدود به زمان و مکان و شخص نمیشود و وجهه شعر اجتماعی پیدا میکند. مثل شعر «پرنده مردنی است» فروغ فرخزاد و یا شعر «روزی ما دوباره کبوترهایمان را پیدا خواهیم کرد» احمد شاملو که دیگر محدود به زمان و مکان شاعر نیستند.
رنگآمیز ادامه داد: یک کلمه در شعر و در جملات مختلف، بار معنایی مختلفی پیدا میکند. شاعر متفکر حتی اگر شعری عاطفی و خصوصی بیان کند وجه تفکر آن نمایان و مخاطب آن عام و گسترده میشود. مثل اشعار عاطفی سعدی.
شاعر «از روزهای نیستی و باران» درباره شعر اجتماعی گفت: شعر اجتماعی شعری است که جایگاه خودش را دارد. در گذشته شعر اجتماعی محدود به موضوعاتی درباره فقر و یا دگرگونیهای اجتماعی میشد و از نظر عاطفی شاید تلذذی نداشت اما امروزه فرق کرده است چرا که قالبهای شعر گسترده شده است و این میراث نیما که به گستردگی قالبها انجامید باعث شد شعر سپید و نیمایی ایرانیزه شود و شکل ترجمه را از خودش دور کند. در این گستردگی قالبها، شعر اجتماعی حال و هوای دیگری پیدا کرد و توانست در این قالب جای بیشتری باز کند.
نگاه جهانی و انسان شمولی که پویایی بیشتری برای جهان به ارمغان آورده است از ویژگیهای شعر اجتماعی است.
پایانبخش صد و چهل و هشتمین انجمن ادبی آفتاب شعرخوانی اعضا بود.