خراسان رضوی
برگزاری کارگاههای داستاننویسی جشنواره خاتم، با حضور مصطفی رحماندوست
به همت مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان خراسان رضوی و دفتر نشر فرهنگ اسلامی کارگاه داستان نویسی با حضور مصطفی رحماندوست برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری استان خراسان رضوی، سمیه سلامی راد، کارشناس ادبی استان با اعلام این خبر گفت: کارگاه داستان نویسی با محوریت راههای بازآفرینی تاریخنگاری پیامبر اکرم (ص) در تاریخهای یکم و دوم تیرماه با حضور اعضا و مربیان استان برگزار شد.
کارشناس ادبی استان ادامه داد: این نشست با حضور اعضای ارشد و نوجوان انجمنهای ادبی آفتاب و مهتاب، فعالان و دانشجویان ادبیات کودک و نوجوان و مربیان کانون پرورش فکری استان به صورت حضوری و همزمان مجازی اجرا شد.
مصطفی رحماندوست شاعر نام آشنای کودک و نوجوان طی دو نشست کارگاهی به مناسبت هشتمین دوره جشنواره خاتم از راههای بازآفرینی تاریخ نگاری پیامبر اکرم (ص) سخن گفت.
شروع نشست با سخنان ابراهیم زره ساز مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همراه شد؛ زره ساز در این برنامه که در قالب جشن تولدی نمادین برای مصطفی رحماندوست آغاز شده بود؛ ضمن تبریک سالروز تولد این شاعر نام آشنا گفت: ادبیات کودک وامدار ادبیات و سبک ویژه استاد رحماندوست است؛ اشعار ایشان علاوه بر جنبه آموزشی، مجموعهای از هفت هنر ارزنده است که قابلیت به یادسپاری و ثبت در حافظه تاریخی مردم را دارد.
زره ساز از قفسههای بازی سرگرمی در کانون نیز گفت و پیشنهاد داد باید زمانی را به شنیدن ایدههای خوب بچهها اختصاص بدهیم و در همین راستا کمیسیونهای مشورتی با مخاطبان کودک و نوجوان را در نظر بگیریم.
در ادامه مصطفی رحماندوست به صورت کارگاهی درباره بازآفرینی متون دینی سخن گفت. او تأکید کرد میتوان از زبان حال به عنوان شیوهای برای بیان احساسات قهرمان دینی داستان که گاه سند تاریخی هم ندارد بهره ببریم.
نویسنده کتاب «قصه دو تا لاک پشت تنها» افزود: باید در نوشتن متون دینی جسارت و شجاعت لازم را داشت؛ چرا که ترس از بیان دیدگاه در این حوزه، متعلق به فضای دینی ما نیست.
شاعر مجموعه شعر «کاش حرفی بزنی» یادآور شد که در حوزه بازنویسی یا بازآفرینی دینی، گاه ترجمههای ارائه شده تحت لفظی و با عبارات سنگین همراه است به گونهای که مخاطب با آنها ارتباط برقرار نمیکند و گاهی همچون کتاب «داستان راستان» شهید مطهری ترجمه سلیس و روان است و همچنان با اقبال مخاطبان خود همراه میباشد؛ همچنین میتوان از مفاهیم والای دینی و سخنان پیامبر رحمت نیز بهره برد و در عین حال با زبان داستان مدرن آن را به مخاطب ارائه داد. پس علاوه بر اقتباس از یک داستان دینی میتوانید از مفاهیم نهفته در سخنان معصومین نیز استفاده کنید.
رحماندوست در دومین نشست کارگاه با خوانش داستان «این تری زی، آن تری زی» از مضمون این داستان که مفهومی قرآنی است یاد کرد و از طریق گفتگو و مباحثه با شرکت کنندگان از ایدههای متعدد قرآنی سخن گفت و درباره این ایدهها گفتگو کرد.
لازم به توضیح است مجید قیصری، مهدی کفاش و پرویز شیشه گران و محمد علی رکنی از نویسندگان برجسته کشوری نیز در این نشست حضور داشتند.